Sanottua Mari Kuusiston valmennuksista

Palautetta tilausryhmistä

 "Mari Kuusisto ohjaa Dateron kautta järjestettyä "GraduTuki". Henkiset esteet on Marin johdattamina kohdattu erinomaisesti, lämpimästi ja kaikenlaiset ihmiset mukaan ottaen. Jokainen saa etäkokouksessa puheenvuoronsa niin kuin tavallisestikin, mutta se kuinka Mari puhuu meille, kysyy jokaisen mukaan ja se sydämen lämpö ja ymmärrys meitä erilaisia elämänpolkuja kulkeneita kohtaan. Hänellä on aidosti lämmin sydän ja tukemisen taito, kun meillä kaikilla on tarkoitus saada se lopputyö valmiiksi. Hän on henkisesti kantanut monen esteen yli ja ymmärrykseen siitä, mitä minä itse voin hänen tukensa kautta tehdä niille esteille. Ryhmämme on pieni, Marin vaikutuspiiri ei ole suuren suuri, mutta se on jokaiselle meille henkilökohtaisesti sitä syvempi ja hän vaikuttaa meidän elämiimme erittäin positiivisella tavalla.

Perustelut ehdotukselle Vaasan yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän Suuri Sydän -palkinnon saajaksi

 "Täytyy sanoa, että sain tänään tosi paljon hyviä vinkkejä. En olisi uskonut, että tästä ryhmästä voisi olla hyötyä tämmöisellekin, jolta puuttuu itse aihekin. Pidän tavastasi viedä ryhmää eteenpäin ja pitkästä aikaa on sellainen tunne, että ehkä ne paperit eivät kuitenkaan jää puuttumaan sen vuoksi, että ei saa opinnäytetyötä kirjoitettua.

Palaute tukiryhmästä vaasalaisille korkeakouluopiskelijoille, joiden opinnäytetyön kirjoittaminen takkuilee ja joilla on lisäksi erityishaasteita lukemisessa ja kirjoittamisessa

 "Kirjoittamisen workshop on ollut ihan parasta!

Palaute tukiryhmästä  Vaasan yliopiston opiskelijoille, joilla opinnäytetyön kirjoittaminen uhkaa takkuilla

Palautetta viikonloppukursseilta, työpajoista ja verkkokursseilta

"Pidin ohjaajan tavasta huomioida ja kannustaa meitä. Avautumaan ja kirjoittamaan jopa suoremmin kuin olin etukäteen ajatellutkaan. Ohjaaja osasi asiansa.

[Kurssi antoi] rohkeutta itseilmaisuun ja sopeutumaan tähän vallaa olevaan tilanteeseen.

Kurssi on juuri sitä mitä se lupaa. On hyväksi kirjoittaa ja lukea omia ajatuksia pienryhmässä."
Aila

Jaksan ja olen riittävä -live-verkkokurssi

"Osaat hommasi loistavasti!
Eniten antoi oman elämän pohdinta ja uskomusten kyseenalaistaminen.
Hyvä keino saada "kirjoitushanat" auki. Haastavia aiheita, mielenkiintoisia näkökulmia muilta ryhmäläisiltä. Olen hyväksynyt paremmin, että olen sellainen kuin olen. Näillä mennään!"
Seija

Jaksan ja olen riittävä -live-verkkokurssi

"Kurssi auttoi toisaalta keventämään oloa, ja toisaalta vahvistamaan läsnäoloa vaikeassa elämän- ja maailmantilanteessa. Tekemämme kirjoitusharjoitukset veivät, ajoittain yllättäenkin, itsen äärelle ja vahvistivat kirjoitusprosessia myös kurssin ulkopuolella."
Merja

Jaksan ja olen riittävä -live-verkkokurssi

"Verkkotapaamisten jälkeen jäi ajatuksia mietittäväksi paljonkin, tuntui ettei enää ole niin yksin surun kanssa. On hyvä päästää tunteet ulos - paperille on joskus helpompi kuin puhuminen.

Omaan suruun suhtautuminen muuttui helpommaksi kurssin aikana. Pystyin itkemään ja päästämään ulos ahdistavia tunteita. Löysin taas ne hyvät muistot jotka olivat vaarassa painua unholaan kaiken kuolemaan liittyvien ikävien asioiden hoitamisen vuoksi.

Kurssien avulla löytää uusia ulottuvuuksia tunteiden käsittelyyn. Kirjoittaminen on tehty helpoksi, ei tarvitse miettiä oikeikirjoitussääntöjä - antaa tulla vaan mitä mielessä liikkuu. Ja verkkotapaamiset ovat uusi, hyvä tapa tavata ihmisiä välimatkoista huolimatta ja jakaa suuria tunteita. Kiitos, olen onnellinen että osallistuin. "
Ritva

Sinuiksi surun kanssa -live-verkkokurssi

"Alussa oli vaikeaa, kun minun tilaani tuli paljon uusia ihmisiä kertarysäyksellä. Tapaamiskertojen myötä jokaisen oma ääni alkoi erottua ja ryhmä tuntua luontevalta. On mukava kuulla toisten kokemuksia ja tarinoita. Toivoisin että enemmän vielä osallistujat uskaltaisivat lukea harjoituksen, jos ja kun tehtävänanto on kirjoittamista. Mutta koska mitään ei ole pakko sanoa eikä lukea, se vapaus on tietysti annettava ja otettava. Se mahdollistaa myös sen, että voi olla itselleen täydellisen avoin ja rehellinen ja sellainen mitä siinä tilanteessa tarvitsee.

Se, että tapaamme videon välityksellä näyttöruudulla on helpompaa kuin luokassa, jossa ei pääse hengähtämään eikä piiloutumaan.

Ohjaajasta vielä sen verran, että hän on erittäin hienotunteinen ja positiivinen, aidon hymyilevä. Tehtävät ovat avartavia ja antavat uusia näkökulmia."
Marja

live-verkkokurssi

"Odotin saavani muuta ajateltavaa ja sitä todella sainkin. Marin rauhallinen ja empaattinen olemus ja selkeä tehtävänanto auttoi keskittymään oleelliseen, vaikka ryhmässä olisi riittänyt juttuja paljon muuhunkin. Kiitos kurssista. Tällä sai rahalle vastinetta."
Hilkka 

viikonloppukurssi

"Toisten kurssilaisten kirjoitustehtävien  ääneen kuuleminen antoi erilaisia tapoja lähestyä kirjoitusharjoituksia.  Toisten kurssilaisten ja ohjaajan antamaa palautetta oli mukavaa saada. Oma pohdinta siitä miten tehtävät peilaavat nykyistä mielen maisemaani ja elämän tilannetta.

Kun kirjoittaa nopeasti ja intuitiivisesti paperille tulee olennainen, eikä sisäinen kriitikko ehdi muokkaamaan liikaa tekstiä. Tekstistä voi peilata omia ajatuksiaan ja elämän valintojaan.

[Kurssilla] oppii tuntemaan itseään ja parhaimmassa tapauksessa tunnistamaan tunteitaan ja ajatuksiaan jotka eivät arjen pyörityksessä pääse esiin."
Kristiina

live-verkkokurssi

"Odotin kurssilta rauhallista hetkeä kirjoittaa ja tämä oli juuri sitä. Eniten antoivat keskustelut, muiden kuunteleminen ja se, että yllätyin tekstintuottokyvystä, sitä sittenkin on!

Ohjaaja on hyväksyvä, rauhallinen, luonteva. Mukana on helppo olla. Ryhmän ilmapiiri mukava, avoin. Ihana, että tällaisia löytyy!"
Nimetön

kirjoitustyöpaja

"Aivan parasta oli se, että tehtävät olivat eri tyyppisiä, aiheiden näkökulmat vaihtelivat ja siksi haastoivat kirjoittajaa. Olen saanut jakaa itsestäni paljon, siis huojentaa oloani. On hyvä lähteä kotimatkalle täydellä selkärepulla ja uusia ystäviä sydämellä.

Ohjaaja oli samalla aikaa joustava ja ryhdikäs. Kurssi pysyi tavoitellussa aikataulussa ilman, että aikataulusta huolehtiminen oli oman numeronsa. Kiitos!

Ilmapiiri oli lämmin, turvallinen, avoin, kannustava. Ja niin oli heti alusta saakka. Sain olla juuri oma itseni, uskon, että kukin sai."
Nimetön

viikonloppukurssi

"Osallistujien määrä oli sopiva, paikka rauhallinen. Tehtävät olivat hyviä: monipuolisia, helppo tarttua, hyvin suunniteltuja. Ohjaustyyli oli kaikki huomioiva, lempeästi ohjaava, kirjoittamiseen kannustava. Kiireetön, hyvä tunnelma."
Nainen 57 v.

viikonloppukurssi

"Kurssi sopi hyvin kesään, paikkaan ja omalle mielelleni. Ryhmän oleminen läsnä, avoimia, ikähaarukka sopiva. Hyvät virikkeet, osittain haastaviakin tehtävänantoja. Kokonaisuus hyvä & iso kiitos!"
Likku

viikonloppukurssi

"Lähdin tosi avoimin mielin ja olin tosi kiinnostunut, minkälaista metodia täällä käytetään. Toivoin kirjoittamisblokkien aukenevan ja niin totisesti kävi!! Antoisaa oli se, että huomasin olevani edelleen ajatteleva ihminen enkä mikään tyhjäpää. Ajatukset lähtivät sellaisille keloille, mitä en olisi voinut odottaakaan. TOSI antoisaa myös muiden kuunteleminen ja keskustelut.

Todella lämmin ja just hyvä ilmapiiri ja ohjaajan tyyli rauhoittava ja äärimmäisen lempeä."
Nimetön 

kirjoituspaja

 "Lähdin mukaan uteliaisuudesta ja odotuksia ei juurikaan ollut. Tykkäsin ohjauksesta erityisesti siksi, koska siinä oli paljon tilaa minulle ja olo oli turvallinen. Välillä ärsytti kirjoittaa, välillä tuntui helpolta. Minulle tuntuu olevan tärkeää, että joku on läsnä juuri minulle. Olen karttanut ryhmiä sen takia ja suosinut yksilöohjauksia viimeiakoina. Suosittelisin introverteille ja niille ihmisille jotka ovat herkkiä. Tykkäsin rauhallisesta läsnäolostasi. Sussa on myös jotain intensiteettiä ja asiallisuutta mistä tykkään, liiallinen ällöpositiivisuus ja energisuus häiritsee itseä.

Nimetön palaute

Palautetta viikkokirjeistä

"Oli mukava kirjoitella tehtäviä ja osaan teksteistä palaan vielä myöhemminkin. Paljon heräsi ajatuksia, näkökulmia ja monenlaisia tunteita; hyviä, rakkaita, mutta myös kipeitä ja osa oli katkeransuloisia. Osasta tehtävistä kohosi hymy huulille, toisista taas kyyneleet silmiin. Taisin jopa itkeäkin muutaman kerran, mutta se oli puhdistavaa."
Maria Talvensaari

viikkokirjeen lukija

"Osuipa taas omiin ajatuksiini, kiitos, kolahti ja saan uutta näkökulmaa asioihin. Arvothan häviävät, katoavat, joten niiden löytäminen ja ehkä päivittäminenkin tarpeen riippuen missä kohtaa on, joskus tulee ehkä suunnistettua väärään suuntaan, pieni pelko että kun menee sutta pakoon tulee karhu vastaan. "
Elina Lehtinen

viikkokirjeen lukija

"Sinä merkityksellinen tuntematon!♡ Kiitos- ja kiitos näistä meileistä! Olen lukenut näitä nyt reilun puoli vuotta, ja aina vaikutun. Pidän kovasti ajatuksistasi, samaistun sanoihin, " syön" niitä nälkääni. Kirjoittamisen kaipuuseen. Tänään se lopulta tapahtui, kertakaikkiaan tarrasin pöydällä lojuvaan tylsään lyijäriin ja KIRJOITIN! Ovesta, kohtaamisesta... Huokaan- onnesta. Ja nyt etsin hyllyistä tyhjän vihkon! Kerta vielä: kiitos Sinulle! Värejä ja väreilyjä syksyysi♡."
Satu Mäkäläinen

viikkokirjeen lukija

"Kiitos Mari Joulukalenterista! Luukuista paljastuneet tehtävät ovat vieneet minut omaan lapsuuteeni. Olen muistanut asioita, jotka ovat olleet unohdettuna pitkän, pitkän ajan. "
Ritva

viikkokirjeen lukija

"Tehtäviäsi odotan, kuin uutta naistenlehteä postista. Mielenkiintoisia tehtäviä."
Jaana Laitinen

viikkokirjeen lukija

"Kiitos! Nämä ovat ihania tehtäviä. Olen saanut niistä paljon huojentava näkökulmia ja inspiraatiota elämääni."
Elina 

viikkokirjeen lukija