Hei! Tutustutaanko?

Mari Kuusisto

Olen Mari Kuusisto, tunnetaitokirjoittamisen avulla löytöretkeilevä valmentaja ja  näkökentän laajentaja. 

Aloitin matkani ura- ja tunnetaitovalmentajaksi opiskelemalla ensin diplomi-insinööriksi. Työskentelin erilaisissa päällikkötason rooleissa ICT-alalla, josta hyppäsin yli kymmeneksi vuodeksi käsityöyrittäjäksi. Kunnostin vanhoja ikkunoita perinteisin menetelmin omalla verstaallani ennen kuin löysin hyvinvointikirjoittamisen ja kouluttauduin kirjallisuusterapiaohjaajaksi.

Olen ylpeä siitä, että minulla on ollut rohkeutta ja uteliaisuutta tehdä elämässäni isoja muutoksia ja kivuliaita luopumisia sen sijaan, että olisin jäänyt entiseen, jossa minun ei ollut hyvä olla. 

Yhdistelen tunnetaitokirjoittamisen menetelmässäni  tuotantotalouden, liiketoiminta-ajattelun ja käsityöyrittäjyyden kerryttämää osaamistani yhdistettynä hyvinvointikirjoittamiseen ja omassa elämässä käytännössä koeteltuihin tapoihin kasvaa ja hakea muutosta.

Oma polveileva elämä ja urapolku iloineen ja vaikeuksineen on opettanut, että oman äänen kuuleminen ympäristön odotusten keskellä vaatii tarkkaavaista korvaa. Otsa rypyssä ja väkisin pohtimalla et löydä vastauksia, joita eniten kaipaat. 

Kun etsit ratkaisuja, joiden olemassaoloa et ennakolta tiedä, tarvitset uteliaisuutta ja leikkimielisyyttä. Ne ovat supervoimia, joita houkuttelen sinua hyödyntämään tunnetaitokirjoittamisen tehtävien avulla, kun haluat laajentaa näkökenttääsi. 

Tunnetaitokirjoittaminen on löytöretkeilyä ilman laatuvaatimuksia kirjoittamisen tai sen suhteen, että jotakin tietynlaista pitäisi nyt löytyä. Keskeneräinen on kaunista ja parhaat oivallukset syntyvät ilman ennalta asetettuja odotuksia.

Kannustan valmennuksissani kiinnittämään huomiota mahdollisuuksiin ja myönteisiin asioihin, sillä se, mihin kiinnität huomiota, lisääntyy. Se ei hävitä elämästä ikäviä asioita, sillä vaikeudet ovat osa elämää. Minulle on tärkeää olla hyväksyä tilanne sellaisena kuin se on. Haluan sallia jokaiselle todellisuuden näkeminen sellaisena kuin se on myös silloin, kun se ei ole sellainen, jona sen haluaisit nähdä. Hyvien asioiden huomaamista tarvitset vastavoimaksi ikävien asioiden kanssa elämiseen.

Tunnetaitokirjoittaminen on kirjoittamalla löytöretkeilyä ilman laatuvaatimuksia

Aikuisena olemiseen kuuluu vapaus saada päättää itse omista asioista. Vapauden kanssa käsi kädessä kulkee vastuu tehdyistä valinnoista. Olen valmentajana yhtä keskeneräinen elämän edessä kuin sinäkin eikä minulla ole yhtään sen enempää kuin kellään muullakaan hallussani salaista tietoa tai valmiita vastauksia, joiden perusteella osaisin kertoa sinulle, millaiset valinnat olisivat juuri sinun parhaaksesi.

Tehtäväni ei ole ottaa vastuuta sinun elämäsi valinnoista, joten on velvollisuuteni antaa sinun päättää itse, millaisessa tahdissa haluat omalla löytöretkelläsi vaellella ja mihin suuntaan haluat kulkea. 

Olen valmentajana opas, joka rohkaisee matkaan kysymällä haluatko kurkata, mitä tuon nurkan takaa löytyy. Kannustan tutkimaan ja kokeilemaan kaikilla aisteilla. Sinä saat päättää, mitkä kivet haluat kääntää, mitkä jätät niille sijoilleen ja mitkä löydöt ovat mielestäsi mukaan ottamisen arvoisia. 

Valmennan mieluiten ryhmiä, sillä ryhmässä löytöretkeily antaa eniten. Yksin löytöretkeillessä on taipumus kiinnittää huomiota samankaltaisiin yksityiskohtiin. Se, mikä itsestä tuntuu arkipäiväiseltä ajatukselta on toiselle ihmiselle tuore tapa nähdä maailmaa. Useampi silmäpari näkee enemmän kuin yksi. 

Mahdollistan yhteisiä löytöretkiä tunnetaitoihin ja parempaa itsetuntemukseen viikkokirjeen maksuttomien harjoitusten, blogin ja tunnetaitokirjoittamisen maksullisten verkkokurssien ja tilausryhmien avulla. 

Kannustan sinua jakamaan somessa omille seuraajillesi blogikirjoituksiani, jotka tunnet hyödyllisiksi. Näin myös sinä voit auttaa muita parantamaan omaa itsetuntemustaan ja tunnetaitojaan.

Olen valtavan kiitollinen kaikista kohdalleni sattuneista mutkista, jotka ovat johtaneet siihen, että saan tänä päivänä näillä työkaluilla auttaa muita tutustumaan omiin ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Palaute, jota saan asiakkailtani, kertoo minulle, että elämäni hankalat hetket eivät ole olleet turhia. 

Liity osaksi tunnetaitureiksi kirjoittavien heimoa näissä kanavissa. Klikkaa linkkiä ja ota seurantaan!

Olin Työmyytinmurtajien Urasta ja sen vierestä -podcastissa pohtimassa arvoja ja arvostusta työnhaussa

Vahvista tunnetaitojasi kirjoittamalla!

Tein maksuttoman oppaan sinulle, joka haluat aloittaa tunnetaitojesi vahvistamisen viivyttelemättä.
Oppaan avulla

  • löydät sanat mielessäsi pyöriville asioille ja tuntemuksille
  • jäsennät ja kirkastat ajatuksiasi sekä
  • tutustut paremmin itseesi.